Wijkteam

De gemeente Arnhem biedt vanuit de algemene voorzieningen manieren voor een mantelzorgpauze aan. Bij de gemeente wordt een mantelzorgpauze respijtzorg genoemd. Voor het aanvragen van respijtzorg is het van belang dat jij als mantelzorger eerst contact zoekt met het wijkteam. Je krijgt dan een vast contactpersoon (de wijkcoach) toegewezen. De wijkcoach beoordeelt of respijtzorg via vrijwilligers of professionele hulp ingezet kan worden en bij wie dit kan worden aangevraagd. Vervolgens wordt - indien nodig - de stap naar de aanbieder gezet. De wijkcoach beschikt over het overzicht van de professionele organisaties die gecontracteerd zijn door de gemeente Arnhem. Dit overzicht vind je niet terug op deze website. Wmo inkopen via persoonsgebonden budget (PGB) vind je niet terug op deze website. De reden hiervoor is dat het wijkteam op maat bekijkt welk aanbod het beste bij uw situatie past en bij voorkeur het aanbod wordt ingezet waar de gemeente een contract mee heeft afgesloten. 

Wijkcoaches geven steun en advies bij vragen over zorg, opvoeden, opgroeien en inkomen en zijn er voor iedereen, van jong tot oud.

Voor mantelzorgpauze gaat het om:

  • groepsbegeleiding voor de zorgvrager.
    Groepsbegeleiding wordt ook wel dagbesteding genoemd. Groepsbegeleiding wordt zo lokaal mogelijk ingezet. De wijkcoach kijkt hier zorgvuldig naar omdat het fijn is en praktisch m.b.t. vervoer als de dagbestedingslocatie dichtbij is; 
  • individuele begeleiding waarin de zorgvrager de deur uit gaat met een professional;
  • individuele begeleiding waarin iemand thuis komt zorgen voor de zorgvrager;
  • kortdurend verblijf/logeerzorg. Omdat dit een tijdelijke situatie is, blijft de huisarts verantwoordelijk en is het van belang om een logeerlocatie te vinden in de buurt van de huisarts. Uiteraard indien dit mogelijk is. Vaak is het vinden van een logeerplek niet eenvoudig en is het belangrijk dit op tijd aan te vragen. Dit is een tijdelijke logeerplaats voor de zorgvrager om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Houd er rekening mee dat vroegtijdig reserveren van een logeerplek bij sommige organisaties niet mogelijk is.

     

Wil je een afspraak? Bel dan met 088-2260000 of je kunt hier klikken om jouw wijk aan te klikken en een afspraak te maken of bij het spreekuur in de wijk binnen te lopen. Voor meer informatie klik hier op de link van het wijkteam.

Cookie melding OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang